Haukiputaan ysiluokkalaisia Nokialla TETissä

Tet Nokia  -  Tytöt ja teknologia

Olin alkuviikon kipeänä, mutta pääsin hyvin mukaan. Päivän alussa oli aina luennon omainen tietoisku. Loppuviikosta mm. tutustuin hieman räkkehin, robotin ohjelmoimiseen ja geelitykseen.  Jokaisesta aiheesta oli aina erilaisia pisteitä, joissa päästiin auttamaan ja tutustumaan aiheeseen. Jotkin aiheet ja tehtävät olivat mukavia ja jotkut hieman epämiellyttävämpiä, sekä tylsiä. Päivän lopussa mentiin Mustikkaan ja käytiin päivää läpi, sekä saatiin keksejä ja mehua. Ruoka oli erittäin hyvää. Lisäksi perjantain kunniaksi päästiin aikaisemmin.

Minulla jäi viikko lyhyeksi, mutta oli kyllä mielenkiintoinen ja mukava :)

Sara , 9B

Tytöt ja teknologia TET    

Olemme Haukiputaan koulusta ja osallistuimme Tytöt ja teknologia hankkeeseen ja olimme Nokialla Ruskossa TET-harjoittelussa.

Päivämme alkoi Nokialla 9.30, saimme sieltä ensimmäisenä päivänä henkilökortit, joita pidimme viikon ajan. 

Päivämme olivat jokainen melko samanlaisia, menimme ensin kokoushuoneeseen, jossa joka päivä eri alan tekijät tulivat kertomaan meille heidän toiminnastaan. Sen jälkeen joko teimme tehtäviä asiaan liittyen tai menimme syömään kellonajasta riippuen. Useimmiten syönnin jälkeen pääsimme näkemään heidän työtilojaan ja työtä käytännössä. 

Työntekijät olivat mukavia ja ystävällisiä ja he osasivat selittää yksinkertaisesti monimutkaisia asioita joita emme ymmärtäneet.

Mielestämme tetti oli mukava ja ruoka oli todella hyvää, ilmapiirikin oli mukava. Tetissä enemmän tai vähemmän opimme uusia asioita.

 Ida ja Moona, 9D

Anna Kolehmainen