TeknologiaTET TactoTekillä

Teknologia TET olin tetissä TactoTekillä. Voin sanoa jo nyt, että kannatti lähteä, sillä siellä oli mielenkiintoista, koska en aluksi ymmärtänyt yhtään mitä kyseinen yritys tekee. TactoTekissä elektroniikkaa painetaan muovin sisälle, joka säästää tilaa ja sen tekoon tarvitaan vähemmän muovia.

Ekana päivänä sain ’’lukujärjestyksen’’ jossa luki minkälaisia asioita teen sen viikon aikana. Juttelimme ja joimme kahvia/kaakaota/jne ja sitten menimme kierrokselle, jossa näin paikkoja ja kuulin mitä tarkalleen siellä tehdään. Järjestelin myöskin laatikoita.

Toisena päivänä pääsin tuotantoon käyttämän yhtä laitetta (mikä oli kivaa) ja testasin valojen toimivuutta. Sain tehtävän miettiä mihin minun mielestäni heidän teknologiaansa voisi käyttää.

Kolmantena päivänä esittelin ideat ja sitten sain vinkkejä, miten cv eli ansioluettelo tehdään.

Neljäntenä päivänä olin tuotannossa ja kuljetin tavaraa laitteeseen ja otin niitä sieltä pois. Laitoin myös komponentteja pinseteillä putkiloon. Taittelin laatikoita. Kirjoittelin tätä raporttia ja sain mielipiteen cv harjoituksestani.

Viimeisenä päivänä näin tuotannon puolella miten elektroniikka päätyy muovin sisään, sen jälkeen kahvittelimme. Kirjoittelin tätä raporttia.

Joka päivä haastattelin jotakin naistyötekijää.

Oli mielenkiintoista nähdä, miten elektronisia laitteita tehdään. Ja oli myöskin kiintoisaa päästä itse tekemään kaikenlaista tuotannon puolelle. Ja yksi parhaimmista oli tietenkin ilmainen kaakao, jota sain.

Opin kirjoittamaan cv:n, minkälaista on teknologia-ala TactoTekissä ja, että naisetkin voivat lähteä tälle alalle.

Iitu Koskela, Pitkäkankaan koulu

Anna Kolehmainen