Työnantajille

 Rakennusinsinööri
 
Rahoittajat: Euroopan sosiaalirahasto ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
 
 

 Työnantajille

Tiesitkö, että suomalaiset tytöt ovat maailman kärkeä luonnontieteissä ja matemaattisissa aineissa, mutta ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja teknologian aloille? Suomi on yksi Europan segregoituneimmista maista eli koulutus- ja työmarkkinat ovat vahvasti jakaantuneet sukupuolen mukaan. Tällä on valtava vaikutus taloudelliseen kilpailukykyyn ja kansantalouteen. Jos teknologia-aloilla työskentelisi yhtä paljon naisia ja miehiä, Euroopan bruttokansantuote voisi kasvaa jopa 9 miljardilla eurolla (Microsoftin tutkimus).

Hankkeen tavoitteena on, että toimenpiteidemme vaikutuksesta naisten osaaminen on käytössä laajasti teknisten innovaatioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa koko Suomessa. Tulevaisuudessa teknologia-alojen yrityksissä on riittävä määrä osaavaa työvoimaa, minkä johdosta teknisten innovaatioiden laatu ja määrä nousevat.

Monipuolisella rekrytoinnilla parempaan tulokseen -seminaari järjestettiin 7.12.2021. Voit katsoa seminaarin tallenteen tässä. Lisätietoja ja ohjelma löytyy täältä: https://www.sinaosaat.fi/ajankohtaista/2022/1/31/monipuolisella-rekrytoinnilla-parempaan-tulokseen-seminaari-businessasemalla-7122021

Gender Equality

 
 

 TeknologiaTET

Hankkeessamme on toteutettu TeknologiaTETtiä syksyllä 2019 ja 2020 Oulussa ja Kainuussa. Kokemuksemme ovat olleet hyviä ja toivomme tyttöjen TeknologiaTETin jatkuvan yritysten ja koulujen yhteistyönä.

Hankkeen puitteissa keskityimme syksyllä 2021 Kainuun alueen TeknologiaTETtiin. Oulun seudulla välitimme edelleen tietoa TeknologiaTET-paikoista yrityksiltä pilottikouluille.

TET eli työelämään tutustuminen on osa perusasteen valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja oppilaan koulutyötä. TET-jakso kestää viikon. TET-päivän pituus on kuusi tuntia sisältäen noin puolen tunnin mittaisen ruokatauon.

Ennen TET-jaksoa oppilaan TET-paikasta tehdään sopimus koulun normaalien käytänteiden mukaisesti.

TeknologiaTETtiin osallistuvat tytöt toteuttavat yrityksessä TET-viikon aikana pienimuotoisen kehittämis- tai ideointitehtävän taikka osallistuvat muuten yrityksen työskentelyyn. Yritykset voivat vappasti miettiä, millainen ideointitehtävä voisi olla, jotta se olisi mielekäs sekä tytöille että yritykselle. Sinä osaat! -tiimi auttaa tässä tarvittaessa mielellään!

Tytöt raportoivat TET-viikosta oman koulunsa opinto-ohjaajalleen. Osa raporteista on julkaistu yrityksen luvalla Sinä osaat! -portaalissa blogeina, vlogeina tai podcasteina. Tytöt voivat myös haastatella työpaikalla työskenteleviä ammattilaisia ja kertoa siitä raportissaan.

Tavoitteemme on ollut, että TeknologiaTET-toiminta laajenee pilotoinnin jälkeen pysyväksi toiminnaksi ja yhteistyö koulujen ja yritysten kesken vakiintuu osaksi koulujen TET-toimintaa.

Hankkeen kautta TeknologiaTETtiin osallistuneet yritykset kokivat TET-jakson tärkeäksi. TeknologiaTET koettiin hyväksi tavaksi tuoda eri tekniikan aloja näkyville nuorille.