Janinan Nokian TET-jakso 14.-19.10.2019

14.10.19 Maanantai
Ensimmäinen päivä oli mukava, ja tiedontäyteinen. Lounaalla oli hyvää ruokaa, ja opin todella paljon kaikkea uutta mm. Siitä, mitä Nokialla oikein tehdään. Nokia ei tuotakaan pelkkiä puhelimia, vaan oikeastaan siellä tuotetaan yhteyksiä ja verkkoja. Järjestelyt oli mukavat, joskin seisomista ja kuuntelua oli tänään aika paljon. Aamupäivästä testasimme mm. Virtuaalitodellisuutta, dronen lennättämistä ja 5G pelaamista. Sen jälkeen menimme kuuntelemaan tietoa esimerkiksi Nokian 5G laitteiden testauksista.

15.10.19 Tiistai
Tänään harjoiteltiin bittiohjelmointia, käytiin tutustumassa emulaattorilabraan, saatiin paljon uutta tietoa simuloinnista ja SoC:ista, ja iltapäivästä tutustuttiin tietokoneilla logiikka simulaattorin käyttöön. Päivä oli mukava, joskin aamu oli hiukan puuduttava. Oli mukavaa tutustua taas uuteen asiaan. Ruoka oli hyvää, ja iltapäivän refrektoinnissa taas keksit ja mehu maistuivat kaikille.

16.10.19 Keskiviikko
Tänään päivä alkoi opetuksella SoftWaresta, eli softasta. Harjoittelimme ensin miettimällä, mitkä asiat sisältävät softaa, ja teimme pienissä ryhmissä käytettävyystestauksen. Sen jälkeen kävimme syömässä lounasta. Lounaan jälkeen kävimme kiertelemässä Nokialla. Iltapäivällä harjoittelimme tietokoneella ohjelmointia, joka oli todella vaikeaa ja epäselvää. Päivän lopuksi olimme taas juttelemassa päivästä, ja syömässä keksiä ja mehua.

17.10.19 Torstai
Tänään opimme testaamisesta. Mitä se on, miten sitä tehdään ja millä sitä tehdään. Aamulla saimme kuulan alan ammattilaisten omia tarinoita, ja hyviä esimerkkejä testaamisesta. Kävimme kiertelemässä, ja näimme mm. Ränkkejä, jotka maksavat kuulema noin miljoona euroa. Kävimme syömässä italialaista lounasta, ja lähdimme tekemään testausrasteja, joita ohjaajamme olivat meille järjestäneet. Rastit olivat hauskoja, osat epäselvempiä, mutta kuitenkin ihan kiinnostavia. Ylimääräistä aikaa jäi kuitenkin rastien välissä paljon, koska yksi rasteista oli pidempi kuin muut. Päivän lopuksi kävimme taas yhdessä päivän läpi, mukavaa oli!

18.10.19 Perjantai
Aamulla keräännyttiin mustikkaan, laitettiin ESD-suojavarusteet päälle, ja jakaannuuttiin neljään ryhmään. Ryhmääni kuukui Lotta, Sara, Iida ja Moona. Suunnitelmana oli mennä pisteille, ja me aloitimme robotin ohjelmointipisteestä, jossa saimme ohjelmoida robotin. Se oli hauskaa. Seuraavaksi menimme SMD BIM -pisteelle eli materiaalitoiminnassa työskentelypisteelle, se oli aika yksitoikkoista ja tylsää. Kolmas piste oli hauskin, eli VR-piste. Siellä olimme yksi kerrallaan VR maailmassa seikkailemassa. Viimeinen piste oli geelaus piste, jossa saimme laittaa lämpögeeliä robotin avulla tukiasemienbosien päässe suojaamaan niitä ylikuumentumiselta ja jäätymiseltä. Päivän lopuksi keräännyimme yhdessä mustikkaan, jossa kävimme tällä kertaa koko viikon ja mielipiteitä viikosta läpi. Hauska päivä, ja oli mukavaa, koska sai konkreettisesti tehdä asioita, eikä tarvinnut vain kuunnella!

Janina

Anna Kolehmainen