TET-jakso Empowerilla

Haimme Tytöt ja teknologia -hankkeen kautta TET:iin Empowerille. Lähdimme mukaan Tytöt ja teknologia –hankkeeseen, sillä halusimme saada lisää tietoa siitä, mitä teknologia on. Ennen ajattelimme, että teknologia-ala on miehiä istumassa tietokoneilla.Nykyään tiedämme, että teknologia-alalle sopii myös naiset ja sillä alalla tarvitaan lisää monenlaista osaamista, sillä teknologia on iso osa nykypäivää ja tulee olemaan vielä isompi osa tulevaisuutta. Teknologia vaikuttaa lähes kaikkeen tekemiseemme ja se mahdollistaa ihmiskunnan kehittymisen.

TET-jakson aikana tutustuimme Empowerin järjestelmään, joka on kehitetty energiayhtiöiden asiakas- ja laskutustietojen hallinnointiin. EnerimCIS kattaa kaikki energiayhtiöiden toiminnot ja sopii usean markkinaosapuolen asiakastieto- ja laskutusjärjestelmäksi, kuten sähkön myynti ja jakelu, kaukolämpö ja vesi. Pääsimme myös käyttämään EnerimCIS järjestelmää, kun saimme luoda sen demokantaan asiakkuuksia.

Saimme osallistua pariin palaveriin ja kuuntelimme keskustelua. Perjantaiaamuna kävimme testauksen workshopissa, jossa kuuntelimme ideoita testauksen kehittämiseen. 

kuva2.png

Keskiviikkona pääsimme auttamaan kytkimen kaapeleiden järjestämisessä. Alkutilanteessa kaapeleita oli ylimääräisiä ja liian pitkiä. Poistimme ylimääräiset kaapelit ja vaihdoimme pitkät kaapelit lyhyempiin. Lopputuloksena oli siisti ja järjestelty kytkinkaappi. Alla kuvat kytkinkaapista ennen ja jälkeen.

Teknologia-alalla mielestämme kiinnostavinta on sen kehittyminen ja kuinka siihen voi itse vaikuttaa. Teknologia tulee olemaan iso osa tulevaisuutta ja digitalisoituminen tulee muuttamaan maailman. Jo nyt ihmiset ovat riippuvaisia teknologiasta ja tulevaisuudessa sitä tullaan tarvitsemaan melkeinpä joka asiassa. 

TET-viikko meni hyvin ja siitä jäi hyvät fiilikset. Työntekijät olivat mukavia ja tulimme heidän kanssaan hyvin toimeen. Opimme paljon Empowerin toiminnasta ja sen EnerimCIS -järjestelmästä. Tutustuimme myös Empowerin asiakkaihin ja opimme hieman, millaista työelämä on. Suuri kiitos Empowerille ja sen henkilökunnalle, että saimme tulla heille TET:iin ja opimme paljon uutta. Oli huippu viikko!

Laura ja Odelia 9C, Metsokankaan koulu

Anna KolehmainenKommentoi