Jokirannan koulun tyttöjä Nokialla TETissä

Päiväkirja

Maanantai 30.9.2019
Tänään tutustuimme hieman Nokin toimintaan ja tiloihin. Saimme tietää miten ja mitä tuotteita Nokia valmistaa. Saimme myös nähdä, miten ne testataan ennen käyttöön päätymistä. Tutustuimme hieman 5G verkkoon, droneihin ja virtuaalilaseihin ja pääsimme kokeilemaan niiden käyttöä ja toimintaa.

Tiistai 1.10.2019
Tänään opiskelimme mitä SoC ja piirilevy tarkoittaa. Teimme tietokoneelle virrankytkentä tehtäviä. Ja opettelimme tavujen käyttöä. Kiersimme myös Nokian tiloissa ja tutustuimme rakennukseen hieman tarkemmin.

sps_2.jpg

Keskiviikko 2.10.2019
Tänään aamulla puhuimme radio tuotteen kehittämisestä. Lounaan jälkeen jakaannuimme ryhmiin ja lähdimme tutustumaan laboratorioon, suunnittelimme kahvila yritystä ja mittasimme eri taajuuksia erittäin kallillaa puhelimella. Mittasimme myös miten eri materiaalit vaikuttavat yhteyksiin.

Torstai 3.10.2019
Tänään aiheena oli testaus. Aamulla työntekijät perehdyttivät meitä hieman kyseiseen aiheeseen. Lounaan jälkeen aloimme kiertelemään aiheeseen liittyviä pisteita labrassa. Kiertelyn jälkeen meillä oli vapaa-aikaa ja pelasimme ja juttelimme.

Perjantai 4.10.2019
Tänään menimme suoraan eri pisteille. Saimme muunmuassa kokeille virtuaalilaseja, lajittelimme komponenttirullia hyllyihin, ohjelmoimme robottia ja suunnittelimme ajan priorisointia.

sps_1.jpg


Anna Kolehmainen